Födelsedagstårtor


Födelsedagstårtor av alla dess slag!

Fick möjlighet att göra tårta till svärmor som firade sin 70-årsdag igår. Gjorde två olika bottnar, en i vanilj och en i choklad. Dessa är sedan fyllda med härlig blåbärsmousse och glasskräm. Provade täcka tårtan med MMF. Äskar MMF;en då den är väldigt enkel och snabb att göra och lite godare än SP. 

Till tårtan gjorde jag dekoration i form av liljekonvalj. Väldigt rolig att göra men lite pilligt

En lite speciell tårta. En story bakom motivet. Tårtan består av en vanlijbotten som är fylld med vitchokladmousse och hallonmousse. Spacklad med smörkräm och täckt delvis med SP. Bilden är av marsipan, köpt färdig. Brukar inte använda mig av dessa färdiga bilder, men man får göra undantag ibland:)En födelsedagstårta i folkracetema...
Fyllning: vaniljkräm, hallon och chokladganache
En lite kombinerad födelsedagstårta med nyårstårta. Min kära "svåger" passar på att fylla år när vi var uppe i norrland och besökte mor och far. Med till norrland fick i alla fall hälften av mina redskap följa med. Dock lyckades jag glömma alla mina färger. Men som tur är har min kära mamma alltid lite lager i kylskåpet, så det vara bara hålla till godo med de färger som fanns till hands. Tårtan fylldes med ahlgrensbilarfluff och hallon i övre delen, vaniljkräm  blandad med grädde och citronfromage i undre delen.  


Nu har jag fått chans att prova den hemgjorda SP:n. Blev faktiskt positivt överraskad. Kunde väl iofs önskat att den vore lite "segare" men helt ok faktiskt. Så här är resultatet....
Båda tårtorna är fylld med mosade hallon, nutellafluff och vanligcreame Båda tårtorna är spacklade med nutellasmörkräm och täckt med hemgjord SP. Dekorationerna är i SP.


 Sambons syster fyllde år så jag passade på att överraska med en "liten" tårta. Tanken var iaf att den skulle bli liten. Men då botten blev så hög så blev det 4 lager fyllning, så den blev väl rätt stor till slut ändå:) Men men, alltid roligt att baka.


Fyllning: chokladgrädd/mousse i två lager +jordgubbsmousse + marsankräm. Täckt med SP och dekorerad med FP och sockerkulor.


En kollega fyllde år men "glömde" säga det när man träffade henne hela dagen. Då jag ändå skulle baka tårtbottnar till en kommande tårta så passade jag på och bakade en minitårta/bakelse som jag fick servera dagen efter istället. Passade på att testa lite spritsning. Har beställt lite spritstyllar och påsar. Ska bli roligt att lära sig spritsa lite mer.
Denna lilla skapelse är "bara" en muffin, spacklad med chokladfrostning och täckt med svart SP. En ros i FP och mönster i kristyr. Verkade uppskattad iaf:)

Första tårtan jag gjorde sen jag upptäckte SP (sugarpaste) och FP (flowerpaste). Fick en förfrågan då en släkting skulle fira sin 85-årsdag. Hon skulle bli överraskad med tårta. Blev lite lätt överarbetat som födelsedagstårta, fick bland annat kommentaren med frågan om jag skulle gifta mig av en arbetskamprat:) Men va tusan, ville ju prova materialet när jag nu äntligen fått hem det:) och damen i fråga blev nöjd iaf.
Kunden nöjd=jag nöjd:)
Fyllning: chokladganache + jordgubbsmousse och marsankräm + hallonmousse, spacklad med smörkräm, täckt med SP och blommor i FP.