Barntårtor

Födelsedagskalas och annat för barn!

Födelsedagstårta till ett par tvillinggrabbar. En vanlijbotten fylld med bilarfluff och nutellamousse. 

En tårta med både chokladbotten och vanlijbotten. Vanlijbotten är fylld med juliskumsfluff (päron) och chokladbollsfyllning. Chokladbotten är fylld med lemoncurdgrädde och jordgubbar. Täckt med SP och dekorerad med spritsad kristyr och ett "Tomaståg" i SP.


Bondgårdstårta: En vanlijbotten fylld med jordgubbsmosse och vanlijkräm, täckte med SP. 
Figurerna är gjorda i SP och "gräset" i krystyr. 

Blixtentårta: Vaniljbotten fylld med vaniljkräm och Ahlgrensbilar fluff. Klädd i SP, figurer i SP.


 När det nu var dags för bonusdotterns tårta i år och önskemålet var en Rapunzeltårta, så ja, varför inte en favorit i repris. Mejas tårta innehåller en botten med smultronsmak. Fyllningen består av chokladmousse och vaniljkräm. Spacklad med smultron/citronsmörkräm, täckt med SP. Fjäril, blommor och handbukett består av FP.


En akut beställning på en födelsedagstårta till en treåring kom in med kort varsel, men vad gör man inte för barn:) En vanlijbotten fylld med hallonmousse och vanlijkräm, täckt med SP och dekorerad med SP/FP och kristyr.


När min lille Linus fyllde fyra år och önskan var en "Blixten-tåta", så självklart skulle han få det. En vaniljbotten med nutellamousse och vaniljkräm. Spacklad med chokladsmörkräm och täckt med hemgjord SP. Tyvärr var sonen sjuk och orkade inte äta så mycket men han gillade iaf tårtan:)
En hel del tid är nedlagd på denna, men så är det den viktigaste tårtan med :)


Då var tårtan färdig till lille Viggo som firar sin 3-årsdag idag. 
Tårtan är fylld med vanlijkräm och ahlgrensbilarfluff. Täckt med smörkkräm och SP. Skylten är gjord i flowerpaste för bättre hållbarhet.Tårtan som egentligen satte fart på tårtintresset. När jag upptäckte hur roligt det är att göra det "lilla exta" och få en tårta att uppskattas så. Denna tårta gjordes innan jag upptäckte SP, den är alltså täckt med marsipan. Den tillverkades innan all information om tårttillverkning inhämtades.
Fyllningen som bestod av marsanskräm, chokladpudding, citronmousse och jordgubbsmousse var i alla fall uppskattad av födelsedagsbarnet och de övriga gästerna.