fredag 28 november 2014

Saftiga morotscupcakesIdag önskade sambon fika till jobbet. Han älskar morotskaka, så det fick bli lite morotscupcakes. Saftig muffins med färskostfrosting. Spritsat lite morötter på:)
Vill ju inte skicka med något man inte smakat, så fick bli två extra till morden på sandhamn:)

Recept ca 12 st.

Muffin:
3 ägg

2 dl socker

3 dl rårivna morötter
1 dl olja

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker


Frosting:


75 gram smör, helst osaltat
100 gram färskost

ca 2,5 dl florsocker
1 ½ tsk vaniljsocker

Vispa ägg och socker pösigt. Riv morötterna och blanda med oljan. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten. Vänd ner morötterna och oljan. Använd gärna en muffinsplåt med pappersformar i. Fyll varje form till ca 3/4. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 15-17 minuter. Kontrollera med provsticka om dem är torra inuti. 

Vispa smöret länge så det blir luftigt. Vispa i färskosten och vaniljsockret. Vispa i florsocker, ta lite i taget till önskad konsistens.  Jag valde ta färga lite av smeten orange och grön för att spritsa morötterna. För moroten använde jag mig av en liten rund tyll och till bladen valde jag denna: 

Tryck mycket i början och lätta när du drar i bladets riktning så bildas en spets på bladet. Man spritsar alltså från "kvisten" och ut till spetsen på bladet. Blir väl inte riktigt blast men det fick duga:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar